Cyklobusy se v Královéhradeckém kraji rozjedou v sobotu 29. května 2021

Cyklobusy Vás zavezou do turisticky atraktivních koutů Královéhradeckého kraje, a to v oblastech  Krkonoš, Orlických hor, Českého ráje a Kladského Pomezí.

V Krkonoších se můžete svézt například až ke Špindlerovce, do Pece pod Sněžkou nebo na Pomezní Boudy. V Kladském Pomezí můžete využít cyklobusy k výletům do Adršpašsko-teplických skal, na Náchodsko, do Krkonoš, nebo se svézt k sousedům do Polska do cyklisty oblíbeného Karlówa. V Orlických horách se svezete na Šerlich, do Neratova nebo do Rokytnice. Již bez vleku na kola můžete turistickým autobusem zamířít také do Pekla a podél Metuje si i s dětmi udělat nádherný výlet. V Českém ráji zavítejte k Prachovským skalám, k Jinolickým rybníkům, na Hrubou Skálu či do Sobotky.   

Ze všech těchto míst vedou cyklotrasy po krásách kraje a nabízí Vám mnoho možností na poznávání okolí ze sedla vlastního kola. Projeďte tak křížem krážem nejzajímavější místa našeho regionu. Mnoho míst jsme pro Vás vybrali také do tištěné brožury „Tipy na výlety“. V případě Vašeho zájmu Vám brožuru zdarma zašleme, stačí jen zanechat Vaši adresu přes níže uvedený kontaktní formulář.

Od letošního roku jsou cyklobusy zajišťovány autobusovými dopravci, kteří provozující veřejnou službu podle nového smluvního vztahu s Královéhradeckým krajem. Ve většině případů se tak svezete zcela novým autobusem. Všechny autobusy jsou klimatizovány, vybaveny LCD panely a poskytují připojení k wifi zdarma. Nově také můžete využít platbu jízdného platební kartou.

Snahou Královéhradeckého kraje, který financuje provoz cyklobusů z více jak 90 %, je udržovat i nadále popularitu a využití cyklobusových spojů. Nemalý dík patří také mikroregionům, které přispívají na provoz cyklobusů souhrnnou částkou ve výši 350 tis. Kč.  Cyklobusová sezóna byla v loňském roce, i přes situaci s pandemií COVID-19, velmi zdařilá. Celkem bylo v regionech přepraveno 12 322 kol a téměř 79 000 cestujících. Cestující převážně mířili do Krkonoš a do Českého ráje.

Věříme, že i tuto sezónu si s cyklovýlety po krásách našeho kraje užijete. 

Cyklobusové linky společně s jízdním řádem naleznete v příloze ke stažení.

Kontaktní formulář

Nahrát více souborů
Maximální velikost souboru je 128 MB.